onsdag 25 januari 2012

Matsalen

Matsalen är ett av de rum som vi inte använt. Det är ett omysig avlångt rum med fönstergluggar, skottgluggar som jag kallar det. Ett märkligt valv, svarta granitfönsterbänkar, 90-tals paneler och mörkt bruna tapeter som sitter uppe med ren vilja.
Två vackra rester från 80-talet, valv!
Mormor hänger på dansgolvet

 Matsalen har tjänat som målarrum ett tag nu. Och mellanlagring för sånt som ska till blocket. En supertung TV någon?
Panelen till alpstugan ligger och torkar

Rummet har bara bett om att bli renat... så vi bestämde att när vi röjt undan det sista fönstret så skulle vi rensa lite. Pappa golven snyggt innan vi drog igång och hyra släp så vi körde skräpet direkt till tippen. Som bilden visar gick det sådärbra.
 Jag hade lite ork över efter strykningen av fönstret och tänkte ta bort lite färg, men tapeten satt så sjukt löst så jag var tvungen att kika lite bakom. Och så vips var tapeten nedriven så långt jag nådde bakom torkställningar. Det är så skönt när något går lätt, och detta gick lätt. Maken var ju inte hemma heller så då får man passa på och okynnesrenovera. Jag skulle kunna kalla honom den bättre hälften utan att fjäska, för han är verkligen bättre. Han skulle aldrig få för sig att dra igång ett nytt projekt när det andra helt uppenbart inte är klart. Mycket proffsigare. Mig kan man inte ens lämna hemma själv i möblerade rum.

Väggen var mörkblå upp till hakhöjd, sen ljusblå i en rektangel och sen omålad? Väggen under skottgluggarna var omputsad. Med tanke på hur löst tapeterna satt lär det bli tempera på väggarna och inte golden lily-tapeten.

2 kommentarer:

  1. Får nog erkänna att jag håller med maken din där. Fixa ett projekt i taget. Det blir för mycket annars. Man har ett behov av att bli klar med saker får att må bra. I alla fall har vi det. Lite nyfiken på det där valvet i väggen. Jag tycker inte det är fult. Om ni bor i ett jugendhus så kan det väl tom vara original? Det jag undrar över dock är den svarta plattan. Som går in i väggen bredvid valvet. Varför gjorde man så?

    SvaraRadera
  2. Nej, valvet var gjort i masonit, och under var orange blommig tapet med hälsning från familjen som 1987 satte upp valven och den vita sprutlackade panelskivan.

    Bänskivan är samma svarta sten som fönsterbrädorna. Ska lägga upp bilder på helgens tapetskrap så ser du vad jag menar! De kanske hade en bokhylla där, jag förstår inte riktigt.

    SvaraRadera