onsdag 15 februari 2012

Klinker

I tvättstugan och hallen har vi tänkt att lägga klinker. Jag funderar också på att lägga det i köket, för att få golvvärme även där. Tankarna går till svart-vit rutigt, terazzo-plattor som i gamla trapphus.

Jag tycker också de mönstrade plattorna är så väldigt vackra med sina livliga färger, men tänker att det kan bli lite fel känsla för huset. Har sökt efter tidsenliga mönster och det finns ju en del inspiration. Om jag ska ha det i köket kan det dock inte vara alltför mycket "hall" eftersom det är rätt öppet mot matsalen.

 I Gaudís casa batllo finns ett klinkergolv i grått och vitt med blommor som är mycket sött.

Men det här golvet med jugendslingor från Replicata är helt fantastiskt....

Är riktigt sugen på att iallafall använda bården. Priserna i euro är också halva priset mot motsvarande i Sverige, men då får man nog planera en liten inköpsresa till Tyskland. De har också helt paralyserande vackert jugendinspirerat kakel. Replicata är väl värt lite browsande.
3 kommentarer:

  1. Jag vet inte. Jag tycker att man ska hålla sig till "andan" i huset. Men jag tycker samtidigt att man lever bara en gång (såvitt jag vet i alla fall) och man måste få göra de saker man vill och omge sig med det man tycker är vackert. Nästan alla har ju rutigt nu. Det är ju det man "ska" ha. Varför inte göra som du vill. Jugend kan ju faktiskt vara ganska svulstigt och härligt och färgglatt tycker jag. Jag tycker klinkersen från Replicata var jättefina! Och jag tror faktiskt att även förr fanns det människor som inte gjorde allting likadant som alla andra. Annars hade vi aldrig fått någon ny design.

    SvaraRadera
  2. Jag är inte rädd för att göra "fel" men däremot så är det svårt att veta om man uppnår vad man är ute efter. Det är så svårt att undgå att bli färgad av dagens tolkning av en viss tidsperiod. Som att se en western-film från 70-talet. När den gjordes upplevdes den säkert som fräsch och autentisk. Väggfärg och tapeter är rätt lätt ändrat, men jag har inte lust att känna att golvet känns så 2012 om några år.

    SvaraRadera
  3. Visst vill man att det ska hålla ett tag. Å andra sidan är det svårt att veta vad som ska vara 2012 om några år. Själv funderar jag på om det inte faktiskt är som så att det är den lantliga stilen som kommer att vara det. Jag vet när vi letade hus att jag reagerade på att nästan alla hus hade, om inte likadana, så i vart fall liknande kök. Renoverade vid samma tidpunkt ungefär, med en köksö och med släta luckor och metallhandtag. Så vitt, och lantligt satsar jag på kanske är "bara så 2012". Gäller nog bara att känna efter vad man tror att man själv kommer att orka med i längden.

    SvaraRadera