måndag 10 september 2012

Uppdatering fasad


2012 års arbete har fört oss ett steg närmare en färdig alphydda. Nästa år får vi försöka lura upp någon att ta de sista brädorna över fönstren eller hyra en skylift. De är rätt skyddade och fernissan har hållit bra under taket. Det blev Övedsgrönt på stolpar osv och 50% öved och 50% vitt på panelen. Det är vanlig tunn pärlspont så vi får väl se hur det håller.

Innan blästring, nertagning av markiser, häckplantering och panelbyte såg det ut såhär...
Före: Man kan bli snöblind för mindre
Ett par veckors hårt arbete senare, mycket pengar för blästring, lite mindre för färg och nya syllar.
Efter: mjukt och fint

Snart är vi klara i salen. Vill ut i trädgården, men samtidigt är jag rätt sugen på att inte göra något alls i ett par veckor. Jag har den tanken rätt ofta men det blir oftast bara ett par dagar sen är jag igång med något... 

6 kommentarer:

 1. Ja - det var skillnad! Vad fint det blev med den målade fasaden. Ni har verkligen ett annorlunda hus. Riktigt rolig design på det.
  Emellanåt bör man dock pausa. Så att man inte hamnar i det där renoveringströtthetstillståndet som man kan hamna i om det blir för mycket.

  SvaraRadera
 2. Om man bara visste hur! Men trädgårdsprojekt är bra, ger mer energi än det tar, men framförallt så blir det inte så dammigt inomhus! Men teglet är inte målat, bara panelen på alphyddan. Var nog lite otydlig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Alltså vad jag är bakvänd!! Jag har ju inte fattat nåt. Nu är jag med, nu har jag gått igenom. Jag svarade för fort utan att tänka, Jag ska bli bättre nästa gång! Bah!

   Radera
  3. Men jag fick mig ett gott skratt! ärligt så är det så mycket finare nu. Vit fasadfärg är nog det sämsta valet om man vill ha ett hus som är fint länge. Tror de målade det 2004 och det såg ut som skammen, vittrande och smutsigt.

   Radera
 3. Heisann!

  Det ble virkelig et blikkfang, den 'nye' verandaen....
  Jeg har også planer om ny veranda, men det er ikke satt noen dato for start. Først må vannskader repareres... Huff!

  SvaraRadera