onsdag 9 januari 2013

Ta bort tapeter

Väggarna i huset är massiva tegelväggar, fint putsade, tapetserade och spacklade i olika omgångar. Generellt tycker jag inte att väggar behöver vara perfekta, mönstrade tapeter får det mesta att försvinna. I det här huset har dock det kritiska antalet tapeter på en vägg uppnåtts, eller så är bara väggarna väldigt fuktiga, för att istället för att fukten vandrat vidare har den på många ytterväggar fått tapeterna att släppa. Om man borrar i väggen så får man också en rolig stund när putsen pulveriseras.

Så vi tar bort tapeter. Vanligen med en blomsterspruta som man kan pumpa upp trycket i och spraya en längre stund utan att få kramp i handen, men i tornrummet tänkte vi nu testa varianten med tapetklister.

Man tar en burk tapetklister, som har en massa superegenskaper som inte behövs för detta ändamålet,
snittar några raka linjer med en mattkniv i tapeten så att det suger in ordentligt, gör inte rutor av det för då lossnar inte hela fina sjok. Rolla sedan upp flödigt med klister på väggen. Flödigt, det räcker långt ändå.

Ta fram en rulle plast, eller täckfolie som det det heter, och sätt upp våder på väggen. Stryk ut luftbubblor ordentligt och snitta runt eluttag, om det torkar fungerar det inte.


Då ska det se ut ungefär såhär. Nu är bara frågan hur det kommer bli efter 24h väntan....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar