måndag 18 mars 2013

Modern Pirat

Modern pirat. Så känner jag mig när jag far över Öresundsbron de sju haven och plundrar Tårnby genbyg på det ädlaste de har. Samt även ett mindre röveri på driveinbottleshop.
Det var precis så att det gick. Jag styrketränar en del. Är betydligt starkare än en genomsnittskvinna. Lägg därtill uppövad handstyrka från 10 års renoveringar. Jag är rätt säker på min kropp och van att kunna lyfta det mesta, skottar, gräver och drar. Men i dessa pardörrar mötte jag min överman, mitt Waterloo. Hade vi inte fått generös hjälp av genbygs personal och sedan av grannen hemma så hade det inte gått.

En modern pirat som tar 0,1 ton i benböj men inte kan släpa hem bytet. Hmpf!

6 kommentarer:

 1. Det var värt det. Dörren ser vackra.
  Magali

  SvaraRadera
  Svar
  1. lätt värt det! Ett sårat ego är inget mot ett eget trädgårdsrum!

   Radera
 2. De där pardörrarna vill ja ha, fast i grönt.

  Jag är faktiskt också inne i en brunsvart period!! Min man hatar alla fönster och dörrar men jag börjar vänja mig.. kanske därför jag målade soffan i samma färg. Har kastat ut all teak, nästan, hade bara teak innan och det tar tid att byta ut. Är sååååå trött på retro och vintage, snark!!! Nu vill jag ha typ brunsvarta möbler eller vita eller gärna i färg fast då ska det matcha rummet de står in, inte massa random färgade möbler.

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det fascinerande att man ändrar smak, men jag tror också att olika hus passar med olika saker. I skånelängan i barsebäck var det perfekt med små nätta möbler i en ren skandinavisk stil, och allmogeprylar. I detta huset måste det vara lite stuns i grejerna för att det ska synas alls. Stort och färgglatt! Det är inte omöjligt att de blir olivgröna...

   Radera
 3. Ett surt nederlag må ja säga, men för de där dörrarna anar jag att uppoffringen var lätt. Jag ser fram som tusan emot att få följa ert arbete med ert orangeri. Jag tänkte faktiskt på det igår, jag tror det blir en höjdare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smällar man får ta... försöker bortförklara det med att jag bara var rädd för att ha sönder dom =)Det är kul när man inte själv vet hur det kommer bli, men vilket som så kommer jag älska mitt trädgårdsrum!

   Radera