tisdag 29 oktober 2013

50-tals lounge

Detta är vad vi kallat hall i två år. 
Jo faktiskt, därborta i hörnet. Mot trappan står ett skoställ, och jackor hänges upp på klädstången. En ordentlig matta tog hand om gruset. Vi har röjt upp några gånger, men efter en liten stund såg det likadant ut.

Men stjärnorna hade lagt sig på rad och tiden var inne för hallen. Stjärnorna var i detta fallet en sotare som äntligen lovat komma och rensa murstocken från kajbon, en inköpt kamin, en lust att måla lite inne och en uppsatt klädhängare från granit. 

Det var dags för hallen att bli en mysig liten lounge. 

Väggfärgen är Blue Ground från Farrow and Ball som vi köpt för över ett år sen till en klädkammare som inte blev av, det är nu officiellt att jag älskar turkosblå färger. Fåtöljerna är mormors gamla. Så sköna, färgen på klädseln har stört mig lite men passar denna lagom omatchade plätt. Min tanke har ju varit att tweaka köket åt femtiotalet för att göra det lite mysigare, och då passar ju bordet lövet från Ikea som hand i handske.

Lampsituationen är inte helt utredd än. En ska bort men vi har lite svårt att välja... Kaminen ska placeras framför murstocken, där hyllan står nu.

Vart hallen nu tagit vägen?3 kommentarer:

  1. Roligt att komma hem då man möts av detta. Jag gillar 50-talet mycket men bor i ett annat sorts hus. Det får bli vissa inredningsdetaljer som andas 50-tal - 1900-talets guldålder då de gäller arkitektur och inredning om du frågar mej.

    SvaraRadera
  2. Mycket fint och charmigt. Hallar är förskräckligt lätta att få oplanerade och röriga har jag märkt. Hjälper om man åtminstone gjort dem fina.

    SvaraRadera
  3. Du har nu en så mysig hörna där! Jag älskar färgen på din vägg.

    SvaraRadera