torsdag 20 mars 2014

Golv i orangeriet

När man sett något vackert så är det svårt att nöja sig med något lagom. Såhär brukar golv se ut i de trädgårdsrum jag tycker är vackrast.
Terracotta-klinker i gul-rosa

Rutigt klinker

Hårdbränt marktegel


Återvunnet tegel

Rejäla plattor

Plattor som tåler en del slabb och jord och som slits vackert. För att inte tala om att de ger värmelagring och en jämnare fuktnivå. Priserna för motsvarande ligger på 500kr/kvm för skivat tegel (som inte är så vackert som på bilderna) upp till 1500kr/kvm för betong- eller terracotta-klinker med rätt yta. För 23 kvadrat blir det ungefär 10 000-35 000kr, vilket känns lite saftigt. Det ska ju göras en del på bostadshuset också....

Så nej, inte läge för det. Vi har diskuterat att flyta och slipa golvet, betonggolvet som ligger där behöver få en bättre yta. Det hade varit helt ok med flytat men har funderat på mer kreativa lösningar. Och så hittade jag den här på hemsidan hem till osti.

Hemgjutna betongplattor!

De är bara så grymt vackra, naturlig färgvariation och fin form. det skadar ju inte heller att hennes orangerie är något i hästväg med underbara fönster och gröna vackra dörrar. Camilla var så väldigt snäll och berättade var man kan köpa formar, så nu är bara frågan hur många man ska köpa och om man har tålamod att gjuta egna plattor. En platta varannan dag =)

Här hittar man gjutformarna och mycket annat spännande för betonggjutning...
Fina formen!

5 kommentarer:

 1. Vilken vacker och trevlig lösning!!!

  SvaraRadera
 2. Alltså wow! tusen tack för tipset - har sett former till egen betonggjutning förr, men aldrig sådär fina som dom där! dom åker direkt i spara-mappen, jag är inte alls klar med gården än och jag älskar att gjuta med betong!

  SvaraRadera
 3. Ja, det var en rolig sida. Lite jobbigt att blanda betong varannan dag också bara. Man behöver nog så pass många former att man kan blanda en viss mängd betong. Gillade det där med att färga plattorna också. Den länken ska jag spara.

  SvaraRadera
 4. I like picture #4 very much! It looks what I would like to have... But it would be too expensive for me as well. The last orangery is absolutely gorgeous. I can't belive you'll do your own tiles. How exciting!

  SvaraRadera
 5. Ahhhh!!!!! 1 000 tack för detta tips! Vi går just och dillar om att gjuta lite snygga plattor till ett av sommarens eventuella "sidoprojekt". Vår bygghandlare har nämligen fn betong till halva priset….. :-)

  SvaraRadera