tisdag 11 mars 2014

Magnolia

Funderar på vad som ska hända utanför terrassen. Innanför väggarna av  mörka idegranshäckar är det soligt, gräsgrönt och växter i lavendel och purpur.  Utanför är det träd och lite vilt. Jorden är mer sandig än lerig och solen kommer på eftermiddagen till en vindskyddad plats. 

Funderar på att göra en rosa skir skogsdröm, med mjuka skiftningar åt purpur och vitt. En mängd med organiskt material för att få surjordsväxter att trivas. 

Magnolia ‘Jane’, en klematis ‘Hagley Hybrid’, rosa höstanemoner, Konvaljbuske ‘Ruby Spice’, kronnäva ‘Claridge Druce’, Rosenplister ‘Pink Pewter’, jätterams,  Och en buskpion eller tre. 


Nu ser det ju väldigt, väldigt rosa ut men de blommar ju inte samtidigt, tror intrycket blir mer elegant. Det kan kräva lite jobb att hitta rätt sort av allt, men det ska vara precis rätt rosa för att synas i ett lite skuggigare hörn. 

Bra plats att plantera duktigt många vårlökar också, hyacinter bli magiska här. Rosenplistern får nog växa lite utanför, den är ju väldigt invasiv och den får inte ta över. Kanske att man får sätta några tussar en bit ut så att det andra hinner etablera sig ordentligt. 

Är det våren som sätter igång min längtan efter lunden?


5 kommentarer:

 1. Jag säger inget. Jag har märkt att när jag väljer växter blir det gärna rosa. Fråga mig inte varför. Men Magnolia. Kan du ha en magnolia ska du så klart ha det! Det är en av mina absoluta favoritblommor, de är så fantastiskt vackra när de blommar på de bladlösa mörka grenarna. Tyvärr har jag inte något lämpligt ställe att plantera någon på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag sätter en trädpion på att det går att få in en magnolia någonstans!

   Radera
 2. Härliga rosa drömmar!
  Vårvädret sätter onekligen igång drömmandet och längtandet!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. The magnolia flowers are so beautiful. I'm in gardening mood as well, but the sun isn't shining here, so...

  SvaraRadera
  Svar
  1. to quote the Temptations...
   I've got sunshine on a cloudy day / When it's cold outside, I've got the month of May

   Radera