tisdag 8 april 2014

Framsidan utan staket

Vi har jobbat rätt hårt de senaste tre åren på att få ordning på framsidan. Den drygt 20 meter långa uppfarten mot gamla garaget har schaktats om och blivit en lång rabatt (eller ska bli när jag bestämt mig om jag kan leva med kvickrot eller inte) med en grusad gång.

Den klassiska före-bilden. 
Vi tycker inte om färgen på teglet, mdf-skivan på burspråket, markiserna eller staketet.
 Sedan dess har vi planterat en avenbokshäck och ett platanträd och lagt ut grus och marksten. Tanken har varit att det ska byggas någon form av spaljé här, en pergola för vindruvan och en avskiljning för soptunnor och cyklar.

Men vi tar det lite i taget och känner efter, måste vara anpassat till huset och ytan. Fel dimensioner och det ser ut som plockepinn.Men nu kände vi att häcken växt till tillräckligt för att ta ner fula staketet. Ja, jag ska inte vara elak mot staketet, det är nog fint på rätt plats, men här duger bara platsbyggt.


Så staketet fick göra ett radhus i Helsingborg glatt, kanske blir det svart, och här. Hoppsan vad öppet det blev. Nu får löven komma snart tycker jag, och pergolatiden närmar sig. Grönt? Grått? Vitt? Hur ser en Jugendpergola uuut egentligen? Google är svarslös.

3 kommentarer:

  1. I admire patience with the garden... My front garden needs redoing as well... A pergola would be lovely. I'd vote white or light green, but I'll be waiting for your decision!

    SvaraRadera
    Svar
    1. I am in admiration that you can understand all this just from google translate! I test it sometimes and it just looks like nonsense to me! Light green is high up on the list

      Radera