fredag 18 september 2015

Det börjar arta sig - omfogning

 Nyfiken jag var när jag kom hem igårkväll. Ljuset höll på att försvinna men det var ändå en spännande syn som mötte.  


De fortsätter på samma varv runt fasaden, med början på södra sidan och nu även lite på västra. Undrar om de kommer gå hela varvet runt innan de börjar på den lägre nivån? Är ställning på tre sidor nu så de gör väl dom först.

Valvet blev riktigt fint med ny fog. 

Fortsättningen på södra sidan, teglingen runt dörren är från 50-talet och den fulast murade på hela huset. Ser ut som en flaska vodka varit involverad. Ska bli kul att se hur det blir med ny fog.


 Den norra sidan har ställning och är klar för ny fog. Ett par stenar som saknas där räcket till muren runt altanen gick tidigare. Undrar varför de inte har monterat ner utebelysningen? Får komma ihåg att göra det. Den ska ju liksom inte sitta där... Ska bli trevligt att bila bort den plattan någon dag och göra en ny entré.


Ingen ställning på östersidan, antagligen väntar de med att foga denna och flyttar över mer ställning hit, de har bara fräst i nivå med hängrännorna så tornet är kvar att fräsa. Denna sidan är den vackrast murade, fönstren är antagligen igenmurade när originalteglet fortfarande fanns till försäljning. Och murarkunskaperna fortfarande var på topp. Huset är som en provkarta över 1900-talets minskade känsla för vacker murning. 

Vi får hoppas att de lagningar som görs nu 2015 visar på en återkomst för murandet.

2 kommentarer: