torsdag 20 december 2012

Armchairgardening

Jag älskar trädgårdsbloggar. Så många begåvade fotografer och trädgårdspippisar det finns på internet. Jag har haft oturen att vara sjuk ett par dar och lindrat febern med färgglada bilder på mobilen. En av mina bästa källor till inspiration är The Garden designers roundtable. Varje månad bloggar ett antal halv-och helproffs om tankar för trädgården. Denna månad var det "Cheap and Chic". Alltid så rolig läsning med många tolkningar. Så härligt att de tar det med lättsamt allvar.

Vad som är fint och fult blir så intressant i en trädgård. Vi har mycket mindre hjärntvätt på trädgårdsområdet än på vanlig inredning, så det är spännande att se vad alla hittar på. (undantar från "alla" en majoritet av trädgårdsdesigners, för där är det rätt ensartat. Inte fel, oftast vackert, men förutsägbart)

En underbar bild från studiogblog på temat Cheap and Chic. Inget speciellt alls, men ändå, jag skulle ha höga förväntningar på drinken som serverades där. Oh-la-la, margarita med lagrad tequila och cointreau? Tackar man ju inte nej till!Trädgård är inte lika bundet till tycke och smak och trender, är inte lika ängsligt. Och det går faktiskt inte för normala människor att uppnå det perfekta i naturen, det perfekta som alltid bara blir tråkigare, inte vackrare.

Naturen har sina egna skyddsmekanismer mot människors ideal. Hell no, i wont bend! säger moder natur på sitt alltid så ovårdade men direkta sätt. Ge mig tio minuter så har jag tryckt dit lite maskros.2 kommentarer:

  1. För att inte tala om kirskål. Åtminstone i vår trädgård så har kirskålen ett stort övertag. Jag gillar också trädgårdsbloggar, och fina trädgårdar. 2010 var en kompis och jag i England där vi faktiskt gick och tittade lite på fina engelska trädgårdar. En sådan skulle jag vilja ha. Har bara inte förmågan att räkna ut hur man skulle göra en sådan. Väldigt dålig på trädgårdsdesign. En ny rabatt jag haft nu i två-tre år ska vi gräva igen till våren. Fungerar inte med hunden. Han måste få springa runt.
    Jag kan dock få lite prestationsångest av bloggarna ibland. Mina fröer gror aldrig så fint, eller blir så fina plantor. Det beror naturligtvis på att jag är för lat, men i alla fall...

    SvaraRadera
  2. Stort tack för RAL-färgen! Alltid något att börja med när vi ska färgsätta, som sagt är det väldans svårt att hitta rätt. Men nu tar vi en paus i renoveringen och tillbringar resten av december med släkt och vänner.

    Ha en riktigt god jul!

    SvaraRadera