tisdag 18 december 2012

Juletö

Sån julstämning det blivit nu när snön töat bort, riktig skånsk jul med lerig, grön gräsmatta och brunblöta löv. Trevligt för småfåglarna, koltrastarna och såna som vill fortsätta trädgårdsarbetet....

Tog in så mycket natur jag kunde för julpyntet. Det mesta låg ju täckt under snön men lite murgröna fick abrupt avsluta sin klättring uppför lönnarna och ge ett vackert men kortvarigt sällskap åt julrosor och en julstjärna. Är det för galet att bygga en glasveranda enbart för julrosor och hyacinter till jul? jag tycker att det är ett lika bra skäl som något annat. Kanske inte det man använder för att sälja in det till maken.

Det blev brunt och vitt i julfönstret. Och en egen stjärna i det lilla köksfönstret, gjord av äppelgrenar från högen. Knappt man kommer ihåg nu hur jag fick kämpa mig igenom snön för att få fatt på dom, trots att det bara var några dagar sen.

Det är något märkligt med julen, eller om det är vintern. Man finner att man rullat snöbollar i timmavis, 11 månader om året tycker jag att pyssel är rent meningslöst, men är det advent kan en hel dag vikas åt att doppa julskum i choklad och hälla på glitter-strössel.1 kommentar:

  1. Hej!

    Kul att hitta din blogg! Tack för din kommentar, mycket intressant! Ska kolla in ert hus ordentligt för Övedsgrönt är vi inne på. Du kan inte RAL möjligtvis..? Svårt det där med färgsättning! Jag tyckte iofs ert hus såg snyggt ut med gröna fönster även uppe, måste jag säga!

    KRAM

    SvaraRadera