måndag 3 december 2012

Grus i snöbollen

Ungefär där när man funderar på om November är en månad eller en klinisk diagnos och alla dessa årstidsfanatiker tystnat under sina stickade filtar så vänder det. Lyckades få ut gruset under lördagen så att det täckte alla gångar, sedvanlig fika-uppladdning på fredagskvällen och sen en fyrtio skottkärror med grus när solen gått upp. 
Bilderna är från halvvägs in i arbetet för det blev inga bilder på söndagen för..

lagom till advent kom snön, och med den julefriden. Julefriden är när allt skräp på tomten täckes av ett förlåtande lager vitt. Lite shabby-chic-skavt men det går väl an.
Jag håller på julpyntet lite, vet inte vad jag vill riktigt men funderar på brunt. Kanske inte en klassisk julfärg men höganäs-kärl och vita ljus... En amaryllis är på gång opp och den vackra julstjärnan är monterad. Den är tredimensionell och man bygger den själv av en byggsats, tålamod och lite glögg. Den här är köpt på byggfabriken men det finns säkert på fler ställen. Glögg köps med fördel från systemet. Tålamod är en dygd som övas upp under ett långt liv. För att få ut den lite från väggen så skruvade vi upp en konsol, hade tur som hade en överbliven färdigmålad. Den hade tom en liten ursparning överst så att den passade perfekt till fönstret.

Det enda problemet med julstjärnan är förvaring, vi hade en sopsäck över och hängde den på vinden, men den har fått några smällar så i år är nog sista gången vi har den uppe. Men om dom säljer glögg även nästa år så blir det nog en ny.

4 kommentarer:

 1. Har också en sådan julstjärna, även den köpt på byggfabriken. Har exakt samma problem med förvaringen. Tänkte faktiskt skicka min till de sälla jaktmarkerna just av den anledningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. det kanske funkat bättre med dom för utomhusbruk? Annars är just julpynt något man vill spara länge, som liksom blir bättre ju fler gånger man tar fram dom!

   Radera
 2. Shabby chic snö - underbar beskrivning av en byggnadsvårdares vedermöda :-)
  Stämningsfullt både ute och inne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. i skåne blir det lätt mer shabby än chic, men det verkar som att förstärkningen är på väg ner nu...

   Radera