måndag 28 januari 2013

Säker el

Vi är inne i den lite långsammare fasen av renovering,  eldragning. Fräsa och knacka tegel för nya uttag. Och hitta vart de gamla trådarna går så att man kan dra om dom. Detektivarbete värdigt en Ture Sventon. Bjuder på den här roliga bilden av min make. 

Han hänger ut ur en vindslucka tre meter upp.


6 kommentarer:

 1. Ja den var rolig den. Trodde att det kanske var jultomten. El är roligt (ironi). Vi har hittat väldigt konstig eldragning här. Helst i uthyrningshuset. Fattar inte att de vågat hyra ut med sådan el. Vi kommer i vart fall inte att hyra ut utan att ha dragit om elen i vart fall i köket där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En sån spansk tomte som fastnar i skorstenar och trillar ut från balkonger och fönster =) Jag tycker att el är roligt, den praktiska delen att skala tråd och greja med dragfjädern, lite magi. Sen har vi stöd och övervakning av en elektrikerkompis, så behöver man inte vara rädd. Trevligt med såna miljöer som ert lillhus, där det passar med utanpåliggande.

   Radera
  2. Utanpåliggande och utanpåliggande. I köket i lilla huset hittade vi bla en skarvad ojordad sladd på golvet under spisen som sedan användes till en mikrovågsugn efter att sladden dragits en bit till.
   Är det det spanska tomtar gör? Det var därför de hade tomtar hängande från fönster och balkonger när vi var där innan jul.
   Makens pappa är också duktig på el, har varit ellärare så vi får bra stöd där också. Det trista är att vi har en rörmokare också i släkten, men han bor för långt bort. Synd!

   Radera
 2. Hahahahahahhaaaa! En galet rolig bild, precis sådär är det.
  Tack för jättebra tips ang bygget av vår vinterträdgård. Nej, vi hade inte alls några randiga baktankar utan kommer att ta dig på orden och dra in bygget en smula. Toppen!

  Ha det fint och vi hörs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. wow, så jag får en liten del av burlövs finaste vinterträdgård? vilken ära! ska bli så spännande att följa det bygget!

   Radera
 3. Tack för tipset om knoppbrädan! Får ta och kolla in den nästa gång jag är i Malmö.

  Ha´re gott!!!!

  SvaraRadera