tisdag 23 april 2013

Utekök enligt Cajsa Warg!

Så man tager om man hafva kan, ett stycke plåt, en kvarts spaljé, en stadig såg och åtta tum spik. Röres och ställes att svalna i lämpligt hörn i väntan på semestern.

Vi har en diskbänk i ett av skämshörnen. En jättefin diskbänk med uppvikt kant som min bra-att-ha-samlare tagit med hem. Det är en yta tänkt för omplantering, grovrensning av grönsaker från landet och nära till kökskomposten. Men eftersom den står i ett skuggigt norrläge har den inte blivit använd, vem vill stå där och frysa när solen skiner på brunnslocket? Men det hade varit bra att använda den, och kanske dra fram lite vatten? Så när jag snickrade kompost tog maken för sig att med lite enkla medel och bra-att-ha-saker snickra till något flyttbart för en plats i solen.

Här är man inte så sugen att stå, trots den strategiska placeringen nära rabarbern, jordgubbarna och kökslådorna. Diskbänken står bakom komposten.


Vi har haft den ståendes på denna behållare, vi har väl fått något levererat i den, men kommer inte precis ihåg vad... Min söta snickare byggde om lite och hängde på en spaljé.
 TADA!
Sådan, lite hyllor och målning på detta så kan den nog bli rätt användbar. Frågan är bara vart den ska stå. Soligt, vindstilla och så att man helst bara ser den från framsidan =) 

Man hade kunnat plantera lite bönor framför spaljen, och haft en maskkompost under bänken. En helt självförsörjande grönsaksbänk! Nej, nu får jag sluta med att tänka på komposter, jag är helt hagalen. 

Om det blir bra så ska den även fungerar som utekök, så att man kan skära sallad och fixa såsen ute. Det är annars straffkommenderingen på sommaren. Så osugna är vi på att gå in att det ofta bara blir en gaffel rakt i korven, på sin höjd att någon lämnar grillen för att hämta ketchupen...


2 kommentarer:

 1. Hahaha, en gaffel i korven! Vilken underbar beskrivning av den svenska sommaren, sammanfattar allt!

  Utekök är najs, jag har länge tänkt skaffa ett men nu har vi ju ett nytt hus att fixa i så utekök har ramlat långt ner på listan igen...

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det behöver ju inte vara så svårt, eller så snyggt, lite blommor och fint väder så blir det mesta romantiskt =) kul med trädgårdsprojekt, ett par månader kan man leva med det mesta!

   Radera