onsdag 5 juni 2013

Inredning orangeri

Tankarna börjar nu spinna på nästa steg i beslutsprocessen. Jag har hoppat över golvet, och landat i hjärtat av mitt orangeri, krukeriet.
Krukor, hyllor, bänk = lycka
Det är ju denna yta som är make or break, kommer det bli funktionellt, engelskt gud jag dör snyggt eller kommer jag bara få tag på shabby-chic kopior av funktionella såll, skopor och snörbehållare? Vem vet.

Som vanligt när man går in i detaljerna så börjar man skena iväg. Jag har ju en rostfri diskbänk som ska in där, trähyllor på konsoler ovanför är tanken. Eluttag för vattenkokare. Mot förrådsväggen öppna hyllor typ lagerhyllor för krukor, jord, verktyg och sånt. Men sen börjar det. Behöver man inte en liten kyl? Slippa gå in i huset efter öl? Kollar runt på nätet, vad kostar en vinkyl? Hur mkt el drar den? Hur mkt låter dom?Tretti.se har den bästa hemsidan med sina reglage där man kan ändra alla sökönskemål. Konstaterar snabbt att en kyl är bättre ur ljud- och energisynpunkt. Tänker att jag gått över ån efter vatten och går in på ikeas hemsida. Självklart har det en liten billig, hyffsat tyst sak. Med ett frysfack. Now we are talking! Is till drinken. Glass. Och plats för potatis och sånt...

Vänta nu. 

Vi har ju pratat om hur vi ska göra ytan utanför, att vi nog måste göra det som en liten plaza eftersom det blir så många dörrar ut. Kanske göra den där armeringsjärnspergolan ändå? OCH vad passar då bättre än att låta uteköket vara här? Det funkar ju aldrig med ett utekök utan tak ändå, och det finns ju tak i orangeriet!!! Ett jättebra tak.

Så, kokplatta, kyl, vask, grillen utanför.... En skiva i betong, en meter extra lång för en bardisk! Now we are verkligen talking!

IKEA Lagan, så oskyldigt vit

2 kommentarer:

  1. Vilka härliga planer! låter underbart!

    SvaraRadera
  2. Är det inte fantastiskt hur vi börja med en liten changement och sluta ändra allt?

    SvaraRadera