onsdag 5 juni 2013

Det bidde en byggmaxdörr

Jag förlorade slaget om dörren. Slaget blev inställt pga verklighetsförankring och bristande idealism. När vi ändå kört hela vägen till byggmax i Staffanstorp för att köpa reglar och osb så var det bara så enkelt att ta en dörr också.  Plopp, klart.

Tycker inte om byggmax betalningssystem. Svinhet parkeringsplats, inget direkt kösystem. En anställd som skötte både kassa och skrev upp vad man hade i bilen. De sålde inte ens glass som man kunde ha när man väntade. Keff.

Förråd före

Förråd med byggmaxdörr
Här från baksidan ska man komma in i det som blir kvar av förrådet, 2.20x2 meter, med plats för två långväggar med hyllor och en verktygstavla på kortsidan. Linjerna är markerade på golvet. Tänker någon form av nedfällbar arbetsbänk om man ska pilla med något i förrådet.
Härligt med dörrar

Förrådsskal
Såhär ser andra änden av rummet ut. Fuktkänsliga och tunga saker fick stå kvar härinne, så flyttar vi bara det rakt in och bygger hyllorna runt. Gipsväggen till vänster ska rivas, och ytterväggen ska öppnas upp med de tre pardörrarna, det blir ett rätt stort hål, bara 80 cm kvar på vardera sida. En limträbalk över dörrarna och två stolpar för att avlasta lite.

Betong och julstjärnor
Innertaket är gipsat, med ångspärr och 300cm isolering. Det kommer nog inte bli alltför svårt att hålla 5 grader till olivträdet härinne, men det får inte växa sig för högt!

2 kommentarer:

  1. Plopp...var det så enkelt när ni skulle sätta in den också... Plopp så satt den på plats.

    Nej, vi tvingas också iväg till Byggmax ibland, när flödet i kassan sinar och vi måste utnyttja lite kredit. Ingen glass men vid kassan har de en kyltunna med en skylt "Snickare Dricka" Har du missat det?! Tydligen ska man dricka sötat Coca Cola om man är snickare...

    SvaraRadera
  2. Äh, det missade jag helt, faktiskt så när det gäller att sätta in dörrar så går det fort här, men listerna har jag ännu inte fixat!

    SvaraRadera