onsdag 30 juli 2014

Medans pergolan torkar... matsalen

Medans trät i pergolan torkar (lite svårt när det regnar så fint...) har jag fixat lite mer i uthyrningslägenheten, det som gick under projektnamn "matsalen" men som blev en hel lägenhet med kök och dusch.
En liten re-cap, 2012 såg rummet ut såhär, sprutlackad panel av pressade sågspån och tapet som bara nästan satt fast på väggen.
Tusen valvs vägg
Vi tog ner tapeter och skrapade tak och allt fick en ny fin tunnputs. Taket kalkmålades och väggarna målades med äggoljetempera i Carl Larsson-grönt. Ja just det, jag tog ner en vägg mellan hall och matsal som murades upp på 50-talet, valvväggen. Golvet som var laminat och stavparket skulle bytas ut men när det blev lägenhet målade jag det grått istället. Med grundfärg under sitter det som berget på laminaten. På parketten hade det släppt lite, så jag målade om det golvet nu för att snygga till det. Jag fyllde även på med saker som saknades, nu när vi har ett sommaruppehåll i uthyrningen.

Här kommer man in i lägenheten från altanen. Jag ställde in klädhängaren Enudden, Lampan Ranarp och fyllde på kökshyllan med fräscha inventarier.

Pokal, Bakelse och Arv. På namnen kan man ju höra hur romantiskt det blev, kändes som att jag shoppade till ett litet sommarhus på en äng. Bricka Omväxlande kan jag rekommendera för hyllplan av galler. Fick plats med mer när underlaget var plant.

Det är inte jättemycket skåp i köksön, som byggdes upp där väggen tidigare var. Köksserien Udden verkar faktiskt ha utgått, smög runt och letade som man ju gör på ikea, man kollar lite på allt och lägger på minnet (eller är det bara jag som får botaniker-hjärna där?) Jag var där själv denna gången så det hade jag minsann inget dåligt samvete alls för.


En ugn med kolfilterfläkt, en tvättmaskin och ett litet skåp. 


På andra sidan finns kyl och en till Udden, arbetsbänken. Den lilla hyllan blev aldrig riktigt bra men jag hade inte tagit med måtten på väggen så jag iddes inte kolla efter ett enklare och längre hyllplan. Däremot fixade jag till slut serveringsvagnen Ranås som var slutsåld när vi renoverade klart 2011, och även en soptunna Knodd. Både dom och serveringsbrickan har samma turkosa färg. Det tycker vi om. Hittade även en korg med slät botten, står i serveringsvagnen där. Korgar är ju ofta lite svåra att ställa burkar i, allt trillar, men denna hade en liten innerkorg i tygklädd kartong. Jag tog sista exet så i Malmö är dom slut i ett par dar. 

I matsalen är nu plats för en liten sitthörna/TV-hörna och ett köksbord. Soffan har vi knyckt tillbaks i sommar till orangeriet, så nu får kökssoffan vara här ett tag. Tanken är egentligen inte att hyra ut möblerat, men det har mest varit doktorander och masters-studenter, och de är sådär roade av att köpa eget och lånar hellre vårt. Om de vill byta ut något så bär vi bara upp överskottet på vinden igen. 

Det lilla bordet har jag målat i Bergsblått, tempera även det. Stolarna fick flytta in i biblioteket denna gången.Kakelugnen och takstuckaturen är enastående i detta rum, till och med en torkställning ser konstnärlig ut i det sällskapet.


 En vy in till sovrummet, och sedan kan man gå vänster in i köket/ hallen...


Så är vi tillbaka där vi började! Hoppas ni också har det mysigt i regnet...


2 kommentarer:

  1. Ingen dålig lägenhet det där. Och vilken otroligt vacker dörr den där med tre små fönster! Och fodret! Hade jag hyrt den lägenheten hade jag nog ägnat mycket tid åt att sitta och stirra på dörren.

    SvaraRadera
  2. Du har några inlägg som jag tittar på om och om igen, det här är ett av dem :) Väggen är helt fantastisk, både färgen och lystern. Tyvärr finns våra enda små kalkputsade väggar i groventré och just där är kanske inte äggoljetempera så lämplig..? (Hm, skrev du inte om typ det i ett annat inlägg...)

    Den Carl Larsson-gröna antar jag är från Ovolin, gäller det även den bergblå?

    Anna

    SvaraRadera