fredag 14 november 2014

Dags att fylla pergolan med stenmjöl! Boule någon?

Här är vår blivande uteplats, under pergolan. Just nu är det på väg en lastbil med 13 ton stenmjöl 0-8 på väg mot vårt hus.

Såhär såg det ut förra helgen. Vi har nu byggt sarg, flyttat de sista växterna och släpat massor med sten.

Från hörnet där den vita krukan står är nu två vattenledningar nedgrävda. I söndags eftermiddag grävde maken ett långt dike fram till stora huset. Och hittade dagvattenledningen. Där skulle den ju inte vara? Dagvatten är vattnet från hängrännorna. Enligt uppgift skulle de vara omgjorda 2006. Men dessa rör var i terrakotta och hängde bara bitvis ihop. Mer 50-tal än 00-tal. En djup suck och ett litet samtal till bygg & trädgårdsservice senare så lyckades vi tigga oss till att de skulle komma och gräva och lägga nya fina plaströr. Så de kom igår med en liten grävmaskin och fixade så snyggt att jag blev lite tårögd. Sån lättnad när man kämpat med leran att låta en maskin ta över...

Och en liten förhoppning att det nu ska sluta rinna vatten ur den norra källarväggen vid skyfall.

Vi kom överens om att de ska komma tillbaks till våren och lägga ny brunn och dränering, men det var helt klart värt 7000 för en dags jobb för att slippa hälla tillbaks leran på terrakottarören. 


Ytterligare ett plus i kanten var att de frågade vad i sjuttsingen vi höll på med? Inte riktigt med dom orden, men ungefär. Det ser ut som en självmordsattack av mullvadar över hela tomten så jag förstår dom. Vi berättade om den stora lasten av stenmjöl på väg in. Och då erbjöd de sig att hyra ut en grävmaskin över helgen! Glädje! Så den är nog på uppfarten vid det här laget. Jag hoppas att den är gul! 

Trevlig helg!

7 kommentarer:

 1. Vad skönt att de kunde komma så snabbt!! Sånt gör att man vill använda sig av deras tjänster igen.Ska bli spännande att se hur det blir. Det där med stenarna är ju ett pussel. Vi har faktiskt en boulebana i vår trädgård. Tyvärr har den växt igen eftersom vi för närvarande använder den som förvaringsyta för ölandssten. Vi får se om vi fixar till den när vi kommer så långt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var lite krisigt eftersom vi har 30-årsfest nästa helg och även om det hade varit festligt med vallgrav och spång till entrén så nja... Vi har också ett lager med ölandssten.... flyttade fyra gånger nu =)

   Radera
 2. Ja, the joy of att se en trixig grävmaskinist göra jobbet åt en! Även om vi fuskar på själva med det mesta fast vi inte kan, är just grävning något jag så gärna lägger pengar på istället för tid. Men kanske borde testa nån gång om det dyker upp nåt mindre trixigt projekt och nån som vågar hyra ut sin maskin :)
  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. när vi decimerade parksliden hade vi en hyrd från rallco tror jag, man hyr den med släp. Bara man inte går för djupt så är det nog inga problem.

   Radera
 3. Wohoo, det kommer bli grymt! Men alla dessa rör som ligger och dräller i marken överallt till ingen nytta, vad är det med dem egentligen? Vill ni bli av med terracottarören är jag dock spekulant, har en plan för våra fd dräneringsrör som gärna får kompletteras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, dom sitter ju inte ens ihop? Jag ska kolla efter vad de fått upp, är det bara hela du är intresserade av? jag blir gärna av med dom så att inte min käre hobby-grävare till make får för sig att utöka bra-att-ha-högen...

   Radera
 4. The pergola is beginning to look awesome! Good that someone offered some help: it doesn't happen that often.

  SvaraRadera