måndag 3 november 2014

Lökplantering i stora rabatten!

Det är ju inte så mycket att visa upp när man planterat 150 tulpaner och 150 scilla och allium. Telefonen lyckades hitta något filter på egen hand som gör det hela lite mer magiskt. 


Det kommer bli dramatiskt, men kul att testa osäkra kombinationer...
(Uncle Tom, Queen of Night, Negrita Double) 
Jag fick även planterat hortensia och trädpion. Rosa trädpion. Två fjärilsbuskar, ´White profusion´ och ´Ellen´s blue´. Två varianter av vita riddarsporrar och vinröda solhattar och stjärnflocka.

Silvriga ränder med lavendelblå blommor, och stråk med purpur, vitt och rosa mellan det silvriga. Jag tänkte få det silvriga mot det vintergröna så att formerna syns ordentligt. Det silvriga kommer vara perovskia och lammöron. 
Perennerna syns sådär bra på den här bilden, men de är där. tillsammans med lökar i svart, purpur och rosa. Det finns plats för fler växter, vilket är härligt. 


Växtvalet med idegran och buxbom lyfter fram en lite tyngre park-känsla som passar bra med träden bakom. Blir mer och mer övertygad om att havtorn hade passat bra därbak.

I övrigt flyttade jag på fler växter, vilket innebär att jag ska försöka gräva en ny rabatt på framsidan för att sätta ner ulleternell, timjan, malva, och det hade jag tänkt göra innan vintern. Så det så.


Maken hjälpte till och grävde här, så nu är det snart redo för markduk och stenmjöl. Ser så annorlunda ut utan växter, som att någon verkligen menar allvar med den här uteplatsen..
Jag grävde här också. Oklart varför.
Det var sjukt trevligt att gräva. Grep och gummistövlar, 15 plus och lätt dis. Fin lera. Höstmys om något! Jag tänkte gräva upp rotskotten från syrenen och sätta ner plåten runt den så att den slutar ta över hela ytan, men sen grävde jag nog mest för att det var kul.


2 kommentarer:

  1. "sjukt trevligt att gräva" ???? Det ska oavsett det bli kul att se när alla lökarna kommer upp. Förutom att det är fint så betyder det att vintern är över.

    SvaraRadera
  2. It'll look so pretty when all your different tulips bloom!

    SvaraRadera