tisdag 5 maj 2015

Uppdatering av trädgården


Det har blivit några timmar till i trädgården, sitter mest inne och skriver på mitt arbete, men utemöblerna har fått komma ut, grillen är provad ett par gånger...

Vi bytte den svarta markduken i helgen, Det är vårt akustik-experiment, bakom är stenull som är tänkt att dämpa ljudet från grannens poolpump. Det gick nu inte så värst bra, men det är varmt och skönt mot väggen =) 

Vi har även satt fler murgröne-plantor, kaprifol, klätterhortensia och en klematis som ska få växa upp och ge en grön vägg! Så snyggt nu med trädets skuggor mot väggen. 

Tulpanerna mår också alldeles förträffligt!


I köksträdgården är äppel-spaljén på gång. Hittade söta små stolplock på bygghemma, 60 kr st, ett riktigt kap. Har inte bestämt mig för färgen än, men just nu lutar det åt gröngrå. Det ska bli smultron och jordgubbsplantor under träden. det blir bara större och större kontrast mellan vår och grannens trädgård. hos oss surrar det och små barn och katter kan försvinna i grönskan, 

Sittplatsen under pergolan fungerar iallafall helt utmärkt, så trevligt att sitta där och betrakta tulpanerna! Nästa steg blir att få resten av dräneringen grävd så att jag kan fixa gräsmattan. Och plantera min Allé!

4 kommentarer:

 1. Härligt! Vi har ju inga grannar att jämföra med, så jag mäter istället den ökande lummigheten i att ungarna kan överösa mig med blommor (just nu maffiga tulpaner kapade strax under blomman...) utan att det nästan märks. Fast snart blir det en ny runda till Flyinge för mer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en riktig plockträdgård!

   Radera
 2. Your garden is beautiful. Your tulips have an amazing colour.

  SvaraRadera
 3. Working on my garden right now and yours is amazing - love the tulips!

  SvaraRadera