måndag 2 november 2015

Hängrännor, stuprör och smågrus

Var ute i helgen och med stora planer. Grävde ner 500 lökar, en i taget och för hand, samt tänkte på dom som inte finns kvar längre.

Plockade ut små fog- och tegelbitar ur gruset, för hand och på knä, samt funderade på bästa sättet att rengöra 10 kubik grus från kalkdamm.


Hade tänkt rostskyddsmåla stuprören, men efter lite slipande kom jag fram till att det nog inte behövdes. De var av plast.

Hängrännorna hade jag även de tänkt ta ner och rostskyddsmåla, men det visade sig att fästen hade rostat ihop. Det får vänta till våren för taket behöver lyftas och ny papp om man ska sätta dit nya fästen.


Kom på att jag kunde måla stuprören med sprayfärg, kul att testa och få det enhetligt. Färgen tog slut halvvägs.

Tänkte ta bort lite färg från sockeln och förbereda för målning, högtryckssprutan bet inte och vinkelslipens trissa gav lite väl mycket märken. Spolade bara av lite. Hopp.


Men det är OK ändå. Även om en del dagar mer känns som en teoretisk övning i renovering så är det skönt att pyssla lite med händerna. Och soliga och vindstilla men lite kalla dagar är det fint att ha något att göra när man är ute, så man inte blir kall om rumpan.
8 kommentarer:

 1. Härligt inlägg! Ja, så där kan det va ibland. Det blir liksom inget men ändå något.
  /Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trådgårds-zen, kommer helt naturligt =)

   Radera
 2. :-) Hi, hi. Vet precis hur det är: Bara gå ut en morgon och se vad som händer. Inse vid dagens slut att man jobbat en massa utan att få något gjort. Ändå är man glad och nöjd. Sådana dagar renar själen och stärker anden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det är väl därför man gör det, finns ju egentligen inget egenvärde i att förhindra förfall...

   Radera
 3. Hej - så väldigt kul att ses idag! Inser att jag inte hittar någon mailadress till dig här och att det är lika illa på min egen blogg, men jag kan nås på tradgardstid@outlook.com. Vi ses igen, kram/Elin

  SvaraRadera
 4. Hej Louise! Vad roligt att träffa dig i går! Det är nog alla trevliga människor jag träffar genom bloggandet som gör att jag fortsätter blogga :) Men hjälp vilka projekt du har, både ute och inne. Men mest impad blir jag över trädgården du har besökt i Wales, WOW! Den var med i förra numret av Gardens Illustrated och jag satt och dreglade över bilderna länge, jag vill också se den i verkligheten!
  Ha det bra!
  /Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! Snygg frisyr måste jag säg, blev lite inspirerad... Gör det, bara gör det, åk dit! Det mest fridfulla ställe jag varit på och tom med en dålig mobilkamera så blev alla bilder fantastiska, kan en trädgård vara fotogenisk?

   Radera