torsdag 28 mars 2013

Färdigt för påsk!

Nu är det färdigmålat för denna gången, bara möblering kvar!
 En vacker, mättad ljusblå med drag av turkost på väggarna. Ovolins 4-230 är precis så jag ville ha den. I högra hörnet ser färgen sig mest lik ut.
 Färgrik, bestämd, luftig men varm. Som alltid är temperan otroligt svårfångad på bild, den ser blekare och mer lila ut på bild. 
 Så vackert med turkost tak i burspråket, turkost på valvet.

 Färgen hade inte kunnat vara en droppe blekare, då hade den försvunnit mot de bruna listerna.
Elementen bars ner i förrådet. Jag kan inte med att sätta upp dom fula igen. Det får nog bli sektionsradiatorer istället. 

5 kommentarer:

 1. Nehej- det färgprovet hade jag inte. Var tvungen att bläddra igenom mina färgprover för att kolla. Visst är det härligt med färg. För att bevisa att jag menar det så kan berätta att jag just nu sitter i ett rum med nästan kornblåa väggar och med en knallröd matta. I en soffa som är täckt med ett svart tyg med blommor i all världens färger. Låter inte klokt när man skriver det men så är det.
  Det där rummet är härligt, med så många fönster och nu ett blankt fint golv. Ska bli kul att se hur ni möblerar där.
  Hur är det med äggoljetemperan på väggen. Är det två strykningar som gäller? Funderar på att ha någon ljusgul färg i vår smutt när vi kommer så långt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag var Ovolin så skulle jag se till att uppdatera hemsidan, och lägga ut alla färger de har, med hänvisning till närmaste NCS-nr. Jag har fått så mycket hjälp via mejl, och mängder med färgprover som inte finns på snurran eller på hemsidan. Jag skickade bara över en bild på hur jag ville att det skulle se ut, och detta är sjukt mycket på pricken. Med färg på väggen så är det mycket lättare att ta in mer färg ju! Två strykningar är det nog bäst att göra, första tunn som mjölk, andra som filmjölk. I burken är det typ turkisk youghurt, jag skopar upp i en glassbunke och skvätter i vatten. Om det är en fin struktur så är det bättre ju lösare, men har man plastmålade ytor eller väv så kan man ta lite tjockare så penseldragen syns istället. Nu köpte jag pigment i påse+ emulsion. Det blir lite billigare men framförallt kan man spara lite pigment i en glasburk, så man har för framtida bättring.

   Radera
  2. Vilken bra förklaring. Tack för den.

   Radera
 2. The colour of the wall is really lovely and the room is so bright with all the windows. This is going to be a wonderful room once furnished.
  Kram,
  Magali

  SvaraRadera
 3. Aaaaaaah, så snyggt!! Jag älskar de bruna listerna, riktigt bra!

  SvaraRadera