torsdag 30 januari 2014

Jobbehelg


En jobbehelg och en social helg. Det är balansen som får råda under året har vi tänkt. En helg där man okontrollerat får ägna sig åt att bygga från morgon till kväll, och en helg där sliparmen får vila helt och där man utan samvetskval dricker vin i goda vänners lag eller fikar med mormor. Handla mat och städa får vi göra när det inte stör.

Det fungerar bra än så länge. Jag hade tänkt prova att putsa för första gången i helgen, men efter slipandet så vet jag inte vad som hände. Det var rätt kul att raspa vägg.  Älsklingen började bygga med putsen sålänge, där det redan var slipat och ett tu tre var det grundputsat överallt.

Här ska köksbänken med rinnande vatten och kylskåp vara. Ovanför har jag tänkt hyllor där det ska få plats söta verktyg och vackra drinkglas! Jag hade ju tänkt den rostfria diskbänken här, men väggsnutten till vänster blev bara 40 cm djup. Det innebär att då kan inte bänken ställas hela vägen intill väggen. Det blir en konstig liten glugg. Funderar därför på en betongskiva med ett rundat hörn. Och den klassiska porslinshon från IKEA. Detta kommer nog bli köket jag önskar att jag hade inne...

Den här gipsväggen har jag primat. Tydligen ett bra sätt att förhindra att gipsen suger för mycket och torkar för fort. Det skulle vara tunt, vilket jag som linoljeproffs är väl förtrogen med. Men det kunde visst, liksom med linoljemålningen, varit ännu tunnare.  Jag passade på att slipa fönsterkarmen när jag ändå var i slipfarten. 
Och grundade den dödsföraktande med linoljefärg. Ställde elementet under som en eftergift, det är bara 5-7 grader varmt därinne... Imorse var det inte torrt, sorry vanten!

Spaning pågår. Tjatar till mig minst ett trädgårdsprogram var kväll. Alan Titchmarsh med 'How to be a Gardener' är nya favoriten. Såååå inspirerande. Det är perfekt läge att spana in planeringen från orangeriet nu. Snö. Jag behöver feta siktlinjer och focal points om man inte ska titta på grannens hus. Eller en väldigt stor gran. Det svarta rakt fram är vårt akustikexperiment. Gick ju sådär men ska bli snyggare.

Takhöjden är inte så imponerande i orangeriet. Taket ska därför vara ljusare än väggarna, så väggarna kan inte vara vita. Hittade denna vackra gröna hos Fröken Grön (vart annars liksom) och skickade med en bildlänk till Ovolin.

Det är så roligt att skicka inspirationsbilder till Ovolin. Det är som att de kan läsa mina tankar och tolkar det precis som jag vill ha det. Eller så är alla deras kulörer så vackra. Om det inte riktigt blir orangerikänsla med gröna väggar så är det bara att måla över med vitt. Eller nån grårosa som ser ut som puts.

Nu till helgen blir det inget jobb, så jag får vänta en vecka till på nästa chans att lära mig putsa. Jag kommer vara en mästare på det, känner det på mig.

7 kommentarer:

 1. Oj vad ni jobbar även om det bara är varannan helg! I gluggen, kan ni inte sätta väggskåp ovanpå bänkskivan och upp till tak? Ha tomt unde,r kanske hänga ett tyg där o ha återvinning?

  Fröken Grön kan grönt, bäst av alla!

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förklarade nog lite dåligt. Bänkskivan är ju 60cm djup, men väggen bara 40 cm. Så ställer jag bänkskivan hela vägen ut mot väggen så sticker den ut i dörröppningen. Då måste jag ju ställa den en bit från ytterväggen, och då blir det en 30 cm där det inte står något alls. Så en platsbyggd bänkskiva, som är 60 cm djup större delen men som smalnar av till 35 cm på kanterna hade utnyttjat ytan bättre. Sen undrar jag om man inte vill ha en djupare ho där ändå, det är ju rätt skönt att kunna ställa ner växterna i hon ordentligt. PÅ den skivan vi har är det bara en enkelho.

   Radera
 2. Kommer att bli super det där.Jag är inte det minsta avundsjuk.Var försiktig med din ho sen bara så inte blomkrukorna slår sönder den. Här längtar vi efter en ledig helg just nu. Kommer kanske snart, lite vi bara måste få klart först. Lycka till med putsning så småningom.

  SvaraRadera
 3. So much work! But it'll be worth it in the end! I like your inspiration picture and will pay "Miss Green" a visit!

  SvaraRadera
 4. Men vilken bra ide, att ha en jobbhelg och en göra-vad-ni-känner-för-helg. Det är det som gör att man inte tappar sugen tror jag.
  Har du sett The shining? "All work and no play makes Jack a dull boy".
  Hemma hos oss blir det mer spridda skurar med allting pga småbarn. Men de kommer ju inte vara små föralltid, an får tänka så. :)

  SvaraRadera
 5. Haha ingen aning om varifrån mitt nick kommer. Nu minns jag återigen varför jag sällan kommenterar och det är för att jag inte kan skriva mitt namn och bloggadressen som vanligt utan måste logga in..jag chansade på lösenordet på googlekontot och tydligen var det rätt.
  /Anna
  www.livetpaliden.blogg.se

  SvaraRadera
 6. Det är så fint! Vad roligt det ska bli att se med färgerna.
  Och för tusan vad bra med ett nytt tips på trädgårdsprogram, tack! Jag är ganska grön bland de engelska programmen och jag precis plöjt allt jag kan hitta från Gardeners' World.

  Hur blir det, ska du öppna din trädgård i sommar som du skrev, trots att det inte är "klart" (för när blir en trädgård det?). I så fall ska jag komma över. En bra anledning att träffas. Annars är jag som du glad över att leva i denna tiders med internet som kan serva med allt, och bidra till att underhålla kompisrelationerna. Passar mig perfekt, att skriva och dela med mig men behålla min fritid åt hem och trädgård.

  Och du, nu är det vår! :)

  SvaraRadera