onsdag 5 februari 2014

Ett skepp kommer lastat

Jag är så glad att jag lever i den tid som är just nu. Internet passar min personlighet.

Skriva, prata, shoppa, fota, mejla. Bilder och röster och tusen erfarenheter rikare varje dag om man vill.

En bild upphittad på internet och mejlad till bästa färgfirman och så kommer det här som ett brev på posten.Kulören till vänster är till väggarna i Apelsinhuset och färgen till höger till taket. En fin blek grön med rätt mycket grått i sig. Kommer vara en perfekt färg till både olivträd, rosmarin och mina turkosa lyktor. Deras service är helt obetalbar. La in en beställning på Torsdagen, med lite luddiga instruktioner med länk till Fröken Gröns blogg, och hämtade färgen ut tisdag kväll. 

Bättre val än vad jag hade kommit på själv, och som vanligt inte listad på deras hemsida. Om jag hade några hemsidesskills skulle jag donera min tid till dom, denna färg är verkligen värd ödet att användas av de breda massorna. De breda massorna är verkligen värda den med. Känner mig lite som Ellen Key eller någon folkhemsrörelse i denna fråga, ropen skalla, vackrare färg åt alla!

När man ändå var ute på nätet knappade jag hem lite saker från amazon som jag längtat efter.
Skålar från Nigella Lawson Living, fyra stycken mixing bowls och tre stycken serving platters.

Fyra? Ja, den näst minsta innehåller för tillfället Kesella-fluff. Mycket passande. Men som mamma brukar säga, allt klär en skönhet!


Den här visste jag inte om att jag längtat efter, men den var precis vad jag behövde. En salt-gris. Även den en i Nigellas linje för vackrare vardag i cremefärgad keramik. Detta är den lilla storleken. Burken till vänster är en helt vanlig syltburk, naturlig storlek. Det får alltså plats ett helt paket salt i grisen. Jag vet inte vad de göder sina grisar med, men liten är den inte.Och en liten tingest till badrummet. Vi har ställt upp tvättmaskinen i badrummet på ovanvåningen och behövde en behållare. Shutter blue är färgen och precis så vacker i emaljen som jag tänkte, blir glad varje gång jag ser den. Garden trading heter företaget och har de mest delikata sakerna i färger som gooseberry, clay, flint... Jag vill gärna ha en behållare till askan, men den fick inte passera engelska kanalen enligt amazon. Den går ju att köpa direkt från garden trading, men deras fraktkostnader gör att det blir billigare att flyga över själv och hämta den.

5 kommentarer:

 1. Jättefina färger på dina bilder! Ska bli kul att se resultatet av de färger du köpt, låter hur bra som helst. Fast jag är mest lat och köper på Beckers..
  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men då måste du ju lämna hemmet? Låter väldigt jobbigt tycker jag =) (ok jag måste ta mig till matix, men det går bra på cykeln...)

   Radera
 2. Internet - det är grejer det! Ibland tycker jag det är som om det har uppfunnits enbart för mej, för jag är så glad över alla bloggar och att internetshoppa och allt sånt!
  fina grejer du har inhandlat - skall bli roligt att se hur färgerna blir när dom kommer upp på väggarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra att du fick internet i present, så att vi andra också kan vara med och dela =) Enligt kalendern bör det bli en målarhelg i början/ mitten av mars: fördelen med att köpa det på påse är att man inte luras börja kladda innan det är klart.

   Radera
 3. I love that bucket where you have your laudry soap! The colour is great!

  SvaraRadera