måndag 25 april 2016

Färdigställande av entrégången

Från parkeringen upp till entrén är det en lång grusgång. Gruset och entrén påbörjade vi 2011. Naturgruset räckte inte hela vägen in till huset, och vi avvaktade med att beställa mer tills dagvattnet och diverse var färdiggrävt. Såhär har det sett ut, en meter markduk längs med hela huset.  Gropigt underlag eftersom marken ändrat höjd efter grävning och tunga grävmaskiner.

I helgen fick vi en U18-spelare från rugbylaget som hjälpte till att skotta stenmjöl. Högen har ju legat där den legat på grund av mina onda handleder. Jag tror att det kanske börjar bli bättre men böja handlederna är inte att rekommendera just nu. Jag krattade upp gruset, lyfte markduken och så hjälpte maken till att jämna av stenmjölet.

Vi hittade ett roligt hål under markduken. Jättedjupt. Det har bildats erosion runt den inkommande ledningen. Vi fyllde igen detta hål och försöker komma ihåg att inte plantera träd här. 

Vädret var rätt ok fastän molnigt, så det blev lunch ute...

och lite boule!

En styv dags jobb men nu är det grus hela vägen från parkeringen till entrén!

Gruset räckte till hela ytan nu när det var avjämnat under. Inga förrädiska grushålor längre... Ska bli kul att snickra planteringslådor till hallonen snart, de har väntat i sina hinkar länge nog! 

Fin vy heeela vägen från orangeriet och ut! Entrépartiet som skärmar av här ska sättas tillbaks efter att orangeriet blivit målat, så man får passa på att njuta av siktlinjen.

Bra läge för en liten bänk. Jag funderade på att flytta in buxbomen, men oj vilka rötter den hade! Får bli att klippa in den istället. Jag fnular också på ett par krukor med någon form av litet träd i, som en allé.

Gången upp till huset UPPDATERING
Fylla på naturgrus
gjuta tillbaks plinten

4 kommentarer:

 1. Snyggt! Och vad skönt när man får bort en sådan där detalj som man gått och väntat på! Jag vill så gärna ha grus någonstans, men kan inte riktigt komma på var...
  Kram E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt, verkligen en humörhöjare. Grus är fint, och rätt billigt att lägga ut, men det är kanske inte det mest praktiska =)

   Radera
 2. It looks nice and neat. My path to the cottage is a mess, but there's a time for every project!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks, I am sure your path is very charming!

   Radera