fredag 1 april 2016

Stajla en rospergola från Clas Ohlson!

Förra sommaren var vi igång med att renovera fönster. Helt sjukt men vi blev klara. Vad vi inte gjorde var att använda rospergolan som målarverkstad som jag hade planer på. Vad vi kommer göra är att ha den som växtstöd! Väldigt originellt måste jag säg, vet inte hur jag kom på den idén.

Jag är ju allergisk mot skrikiga färger i trädgården, och det mesta i färdigväg kommer lackat i svart, vitt eller illigt blågrönt. Pergolan var svart.

Här en sommarbild 2015 när vi monterade upp den. Den göms nästan i det gröna här men syntes tydligt ända ut från vägen. Den gav ett väldigt spinkigt intryck.

Profilerna var väldigt krusidulliga med onödigt mycket plåt.


Här på bild tagen för några veckor sen syns det hur skarpt det svarta är jämfört med naturens färger. Pergolan matchar spaden och stolparna på staketet. Inget man vill framhäva kanske? Alla skruvfästen rostade också omedelbums så det var rostiga rinningar.


Första steget var att gräva bort monsterbusken, det tog en hel helg. Stefan fick en arbetsbeställning och knipsade av all överflödig plåt på krullarna och det blev genast mycket snyggare. Om någon behöver svarta plåtbitar att leka örhängen med så har vi. Drog över med rostskyddsfärg lite här och var. Sen spraymålade jag hela schabraket! Montana gold är väldigt bra sprayfärger, testade med tre olika gröna och fastnade för Manila Green, vilket även min smaksäkra faster tyckte var den trevligaste av de tre. Snyggt!Jag sprayade slut på två burkar och fick med stolparna och det mesta av mitteldelen. Har beställt två burkar till för att ta det översta och kulan! (har även en guldspray...)


Grönt och gräddgult, fantastisk färgkombo det kommer bli här. Fönstret blir nog grönt på denna sidan, olika färger på orangeriet i varje väderstreck! Vita spröjsade dörrar på ena sidan, grågrönt på förrådsdörren, varmgrått på portarna och övedsgrönt på fönstret. 


Och Manila green på pergolan. Och på allt annat som kommer i min väg...

1 kommentar:

  1. Snygg färg😎 Ser även att ni lagt plattor vid orangeriets baksida, och kommer då ihåg när Andreas och jag tog loss dem på framsidan för länge sedan, tunga som attan😜

    SvaraRadera