tisdag 17 maj 2016

Blåregn och körbärsblomsregn

Nu är den här igen, blåregnet. Svårt att utnämna den vackraste blomningen för det är ju varje sak som blommar just nu, men detta är en karaktärsväxt. Den ändrar helt karaktären på sin omgivning. Elegant och tonsättande.


Blåregnet tror jag varit där rätt länge, den första rabatten som planterades. Tror att det kan ha varit så tidigt som 2011. Den växer ganska sakta och utsätts för väldigt mycket blåst, men salvian och platanen trivs bra ändå, väldigt genomsläpplig jord/sand här. Rosorna blir jag nog tvungen att flytta på, inte sett en Crown princess Margaret som trivts så dåligt.  Så säger jag varje vår, men de blommar ju ändå, och gula rosor passar så bra här. Gult och salviablått.


Här har wisterian gott om plats att växa vidare, den är på väg mot stolpe nummer två nu. Rabatten jag planterade är framför trappen, till vänster växer malva, perukbuske och jätterams, samt gul eryngium. Har tänkt städa till det men gillar samtidigt att se hur det utvecklar sig själv utan inblandning. Det är lite olika från år till år. Sen är ju hela terrassen tänkt att rivas och byggas om till veranda så det är nog ett av de sista ställena som jag kommer till.


Den här rabatten är jag väldigt nöjd med, japansk lönn är en fantastisk kamrat till vårblommande magnolia, och mörkröda tulpaner.


Limegrön klockjulros, klosterlilja och lite blandade tulpaner blir en finstämd skuggrabatt. Prydnadskörsbäret till höger har redan blommat över och regnat små rosa klockor.

1 kommentar: