torsdag 12 maj 2016

Städat i orangeriet

Spenderade 6 timmar med att städa ur orangeriet för invigning för säsongen, söndagsbrunchen är igång igen. Det blir aningen lerigt att ha 20 krukor med övervintringsväxter som vattnas och blaskas med. Sen är det lätt hänt att ej orangeri-relaterade saker hittar sin väg in hit under vintern. Det är trots allt fem meter längre till förrådsdörren...


Jag tömde ut allt och skrubbade golvet med linoljesåpa. Man får vara galet snabb, förblöta, skurborsta för att lösa upp det smutsiga och sedan blixtsnabbt på med moppen för att torka upp det bruna vattnet innan det sugs ner i teglet igen. Blir lite svettigt efter ett tag. Klassisk husmorsgymnastik. Golvet blev dock så himla snyggt sen igen. Olivträdet fick stanna kvar inne i värmen, jag är nyfiken på om jag kan få olivprickarna att mogna till riktiga frukter.

Sköna soffan dammsugen, filtarna tvättade och ordentligt inprovad...


Det stora bordet åkte ut och ersattes med en fikagrupp istället, så att man ser så mycket golv som möjligt och för att inte blockera vyn från soffan. Det blev riktigt bra när man bjuder in många gäster men ändå vill att man ska kunna prata lätt med lite olika.


Aningen gött att dra på sig trädgårdsbyxorna, ta med sig en kopp te och en bok, och sen bara gå ut hit och försjunka i soffan i eftermiddagssolen... Ingen som märker om man drar maskrosor eller tar en tupplur istället. Det har blivit en riktig woman-cave detta!


10 kommentarer:

 1. Ljuvligt!!! Minst sagt!

  SvaraRadera
 2. Väldigt fint och en sådan härlig känsla när man städat ur. Ser mysigt ut. Gillar din grönvita färgskala. Mitt orangeri i är delvis tömt då oliver och annat fått komma ut men städningen återstår.
  //Helene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, den är fin den gröna, vill ha den överallt. Förstår att du inte har hunnit städa, du har så sjukt mycket fantastiskt i din trädgård att njuta av just nu!

   Radera
 3. Ser så himla mysigt ut!!
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! du har en stående (eller sitande =) inbjudan!

   Radera
 4. He he roligt! Det är kanske så man ska betrakta sitt orangeri. Woman-cave for the Boss Lady!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, men visst är det. Istället för ölkyl så är det rosé och kakkyl. Måste få in vattnet så att jag kan dricka obegränsat med té också... Trevlig vecka!

   Radera
 5. You did an awesome job with the orangery, definitely one of my inspiration for my future studio!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks, it would be awesome to also inspire you to introduce the tempera-paint to bretagne =) I know you would love it, being a F&B-fan.

   Radera