onsdag 29 februari 2012

Alla hjärtans trägolv

I samband med att vi gjorde ett badrum på övervåningen flyttade vi en mellanvägg mot ett sovrum. Vi hade tänkt inreda det som en klädkammare så en meter mindre gjorde inte så mycket. Vi beställde golv våren 2011 och putsade om väggarna och lagade taket.

När vi gifte oss i somras så flyttade vi in i rummet för att få plats med alla gäster i huset. Min svägerska städade av det och skrubbade bort kletet från fernissan, men man kunde inte stå still för länge för då fastnade man!
Det var ju bara det att rummet var så tyst och litet och mysigt att vi inte hade lust att flytta ut. Vi funderade på att låta det röda golvet vara kvar, men det var för många bitar som saknades, knarrigt och klibbigt, och det andra golvet kan ju även det målas om man vill.

Så det var sommaren 2011 och det har stått ett halvår utan lister men när jag kom hem på alla hjärtans dag så hade min flitiga älskling lagt in det nya golvet. Taklampan är en kreation av min fiffiga svägerska som gjorde vårt rum riktigt romantiskt med tyll och rosa sidenband. Är inte så mycket för sånt i den vanliga inredningen, men i ett sovrum är det rätt passande att hylla kärleken! 
Lister målas med Ottossons gräddton, som är en fin förlåtande kittvit.
List före färgskrapning
En strykning kvar
Har inte bestämt vilken färg jag ska ha i slutstrykningen på väggarna, men jag tänker att när alla sovrummen på övervåningen är grundmålade så beställer jag hem tre temperakulörer och tar det i ett svep. Vill känna efter lite först. Satt i sofforna på Norrgavel och kände efter i Söndags. Det är rätt trevligt att välja färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar