torsdag 1 december 2016

Lister - ja!

Finns det något bättre än när listerna kommer upp? Jag brukar spara på det så länge som möjligt för att verkligen kunna suga på karamellen. Samma med sista strykningen, ofta hinner jag flytta innan jag gör den.

Eller hur, kan man inte ändra på sina brister kan man omvandla dom till dygder!

2010 rev vi en vägg mellan ett gammalt kök och ett sovrum för att få till ett bra badrum, väggen flyttades 50 centimeter. Låter lite men det var skillnaden mellan en ångbastu man kan sova i och en liten dusch. Vi har haft möjlighet att skrubba bort allt dammet med råge.


Den grå väggen är sovrummet, listen markerar vart vi satte den nya väggen mot badrummet.

2011 fixades väggarna, det revs ner tapet, lagades, putsades och målades väggar och fixades någon spricka i taket.

Sen la Stefan in ett golv 2012. Och jag stod i ett rum och skrapade färg från listerna och målade dom. Rummet var sedan vårt sovrum ett par år tills det blå rummet blev klart och vi flyttade över dit istället. Över mellandagarna 2014 målades väggarna med grön äggoljetempera och golvet vitlutades och vaxades


Och 2015 kom och gick och det kom eluttag på plats.

Och 2016? Vad hände i lilla sovrummet då? Wait for it...

Nu är listerna på plats! Två timmars arbete, med tillsågning och spikpistol, en timma målning av den nybeställda listen som saknades, och en timma målning på plats av den allra sista strykningen.
Dessa lister har varit med om en del, men det bevisar bara att det inte behöver vara perfekt, man ser inte skavankerna när man är i rummet.
 Listerna bär spår av när det installerades radiatorer.
Denna gröna väggfärg är min absoluta favorit, är så vacker i alla ljus. 
Sen eftermiddag eller tidig morgon, lika fint.
Men det är ingen som behöver oroa sig, vi har lister kvar som saknas i andra rum så vi måste inte flytta om vi inte vill.

7 kommentarer:

 1. Hahaha! Det är sant, listerna blir verkligen pricken över i:et! Jag satte upp taklister i vårt sovrum i sommarstugan i fjol - efter ca femton år... (fast då hade min syrra och svåger haft rummet en lång period i mellantiden, och då brydde jag mig inte så mycket :-) Och några golvlister finns inte, men eftersom sängen täcker alla väggytor som inte är dörrar eller garderober så gör det inte så mycket.
  Har svarat på din träningskommentar hos mig :-)
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad listig, att dölja behovet av lister med en säng! Är det ens ett behov egentligen? Jag vet inte, men lite fin i kanten är man väl!

   Radera
 2. Men vad fint det har blivit! Och ja, ibland tar saker tid, så är det bara. Å andra sidan har ni gjort massor i trädgården!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! så är det bara, jag tänker att det som är viktigt för en det gör man, det andra som inte blir gjort var nog inte så viktigt ändå, för annars skulle man gjort det. Som trädgården, den är viktig =)

   Radera
 3. I love the colour of your walls, so soothing!

  SvaraRadera
 4. Så vacker färg, och golvet ser mjukt o varmt ut.

  SvaraRadera
 5. Vi satte upp listerna när vi sålde vår lägenhet. Och lovade oss själva att fortsättningsvis göra fint för oss, inte för någon som ska bo efter oss. Vi har lyckats hålla oss till det. Iaf när det gäller just lister... Allt annat kan ta huuur lång tid som helst. ;)

  Nu ska jag klicka vidare i din fina blogg. Fanns mycket i min smak här!

  SvaraRadera